1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Служителите от РДГ – Благоевград са съставили 8 акта и са конфискували 13 кубика строителна дървесина

Служителите от РДГ – Благоевград са съставили 8 акта и са конфискували 13 кубика строителна дървесина

Установени са несъответствия между оригинала на превозния билет и отчетеното копие

Служителите на Регионална дирекция по горите – Благоевград, през последните две седмици, са констатирали нарушения и нередности, за които са съставили 8 акта за установяване на административни нарушения.

Със заповеди на инж. Иван Гергов – директор на РДГ - Благоевград е спряна сечта в насаждения на територията на ТП „ДГС  Елешница” и ТП „ДГС Катунци“, поради установени нарушения на правилата за нейното водене.

Констатирана е незаконна сеч в държавни горски територии в обхвата на дейност на ТП „ДГС Петрич“. На горския надзирател, отговорен за опазването им, е съставен АУАН.

При извършената комплексна проверка на ТП „ДГС Разлог“ е установена незаконна сеч в насаждения, граничещи с такива, в които се извършва редовна сеч. Проверката към момента продължава и в законоустановения срок ще бъдат наложени санкции на виновните длъжностни лица.

Незаконна сеч е констатирана и в горски територии собственост на община Белица. Разпоредено е на служителите в общината, отговорни за опазването им, да предприемат необходимите действия за установяване на нарушителите и съставянето на АУАН.

При извършена проверка в района на с. Бабяк, общ. Белица инспекторите към РДГ – Благоевград са заловили товарен автомобил, транспортиращ 13 куб. м строителна дървесина, без да е маркирана и без за същата да има издаден превозен билет. По случая е образувано бързо досъдебно производство от районна прокуратура Разлог.

Извършена е проверка на законосъобразното издаване на превозни билети от лесовъдите, извършващи добив на дървесина от гори собственост на физически и юридически лица. Установени са несъответствия между оригинала на превозния билет и отчетеното копие при двама лесовъди, като за констатираното ще бъде сезирана прокуратурата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.