1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Служителите от звено „Горска стража” са задържали близо шест пъти повече незаконна дървесина

Служителите от звено „Горска стража” са задържали близо шест пъти повече незаконна дървесина

Разкрити са 26 нарушения, за които са съставени констативни протоколи

Специализираното звено „Горска стража” към Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) е извършило през септември проверки по Закона за горите, Закона за лова и опазване на дивеча и Закона за рибарството и аквакултурите.

Горските служители са проверили 121 товарни автомобила, натоварени с дървесина на територията на Регионални дирекции по горите, Държавни горски и ловни стопанства в страната. Извършена е инспекция и на 22 обекта за преработка и търговия на дървесина.

В резултат на извършените проверки през миналия месец са задържани 184,78 пространствени м3 дърва за огрев, което е близо шест пъти повече в сравнение с август. Според експертите този факт се дължи на наближаването на отоплителния сезон. Задържаната обла дървесина е в размер на 31,12 м3.

Разкрити са 26 нарушения, за които са съставени констативни протоколи. Нарушителите са санкционирани с 30 акта за установяване на административни нарушения. Според статистиката на ИАГ за септември са конфискувани 12 товарни автомобила, превозващи дърва без задължителните превозен билет и маркировка и 5 бр. ремаркета.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.