1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Три години условна присъда получи бракониер от град Велики Преслав

Три години условна присъда получи бракониер от град Велики Преслав

Присъдата е издадена за незаконен улов на риба

Три години условна присъда получи бракониер от град Велики Преслав, област Шумен. Това информираха от пресцентъра на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

Присъдата е издадена за незаконен улов на риба, надхвърлящ значително установените норми и осъществен чрез бракониерски методи. Решението е на Общинския районен съд.

На бракониера е наложен и тригодишен изпитателен срок, в рамките на който му е забранено да извършва какъвто и да е било риболов. За последните три години това е втората издадена присъда на нарушителя.

На 16 март 2011 г. той е заловен с 399 кг риба, след като инспекторите на  ИАРА Шумен са го наблюдавали с дни и са изчаквали подходящия момент. Акцията е осъществена край язовир "Тича" с помощта на полицаи от Велики Преслав. Бракониерът се е опитал да натовари незаконната риба на автомобила си - Volkswagen Golf 2, където са открити и бракониерски мрежи, големи близо километър. Затова, освен акт за незаконен риболов, му е издаден и такъв за нерегламентиран превоз на риба.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.