1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Ученици залесяваха с тополови фиданки на територията на ДГС Монтана

Ученици залесяваха с тополови фиданки на територията на ДГС Монтана

Инициативите по случай Седмицата на гората продължават

Ръчното залесяване на тополовите фиданки е изключително трудна задача. Посадните места трябва да бъдат на дълбочина от 60 см. Именно затова сме много впечатлени от проявения интерес и всеотдайност от учениците от с. Лехчево и с. Владимирово, област Монтана, които залесяваха тополи на територията на Държавно горско стопанство Монтана.

zalesqvane-topoli

По случай предстоящата Седмица на гората близо 60 ученика от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”- с. Лехчево, ОУ „Владимир Минчев” и Професионална гимназия по транспорт - с. Владимирово се включиха активно и с желание в залесителни мероприятия в държавни горски територии, в землището на с. Лехчево.

Тази година мотото на Седмица на гората е „Аз обичам гората!”. Поради това служителите на ТП ДГС Монтана се опитаха да предадат тази любов на децата. Лесовъдите показаха на учениците особеностите при залесяване на тополови фиданки – изкопаването на големи посадни места, опресняване на корените на тополовите фиданки и засаждането им, за да се осигури един добър старт на всяко дръвче. 

zalesqvane-deca

Инициативите по случай седмицата на гората продължават. На 02.04.2022 г. Стопанството организира почистване на боровата гора над гр. Монтана

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.