1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Учениците от Лесотехническа професионална гимназия гр. Берковица залесяваха и научиха от експертите на РДГ Берковица повече за стопанисването на горите и дивеча

Учениците от Лесотехническа професионална гимназия гр. Берковица залесяваха и научиха от експертите на РДГ Берковица повече за стопанисването на горите и дивеча

Снимка:

Експерти от Регионална дирекция по горите – Берковица проведоха и урок с ученици от Професионалната гимназия

Акция по залесяване проведоха служители на Регионална дирекция по горите – Берковица и Държавно горско стопанство Говежда с участието на ученици от Лесотехническата професионална гимназия гр. Берковица. 23-ма единадесетокласници, специалност „Горско и ловно стопанство“, с ръководител инж. Виктория Богданова, заедно със служители от Горското стопанство и Регионалната дирекция по горите залесяваха в землището на с. Гаврил Геново. На терен, който е „голина“, бяха засадени 4100 фиданки акация, като целта е стабилизиране на увредените от ерозия, вследствие на наводнение, почви.

zalesqvane

Експерти от Регионална дирекция по горите – Берковица проведоха и урок с ученици от Професионалната гимназия. Те запознаха гимназистите от 11-ти и 12-ти клас, специалност „Горско и ловно стопанство“ със стопанисването на горите и дивеча на територията на дирекцията.

Urok RDg Berkovica
Urok RDG Berkovica
Инж. Иван Николов, заместник-директор на РДГ - Берковица изтъкна предизвикателствата и проблемите, свързани със  стопанисването на едрия дивеч, а инж. Александър Пенчев - ст. експерт представи темата за стопанисването на горите, попадащи в Натура 2000. И двамата представители на Регионалната дирекция са бивши възпитаници на ЛПГ и споделиха, че са горди с този факт, както и с избора си на професия.

Двете инициативи, организирани от РДГ – Берковица с учениците от Лесотехническа професионална гимназия, гр. Берковица са по повод Седмицата на гората, която по традиция се отбелязва през първата седмица на април.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.