1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. "Винария 2014"

"Винария 2014"

Тази година изложбата ще демонстрира иновативни разработки в областта на лозарството и винарството

Днес, 02 април, в Международен панаир Пловдив заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев ще открие от 11:30 ч. изложението „Винария 2014“. Събитието ще продължи до 5-ти април. Тази година се отбелязва по-широко представяне на компании, предлагащи нови технологии и техника в рамките на проявата. Засиленото им присъствие е знак, че се увличава търсенето на инвестиционни стоки във винарството и лозарството. Преди официалния старт на събитието зам.-министър Гечев ще вземе участие в пресконференция от 10:30 ч.

 „Очевидно предстои втори етап на модернизация в сектора, защото първият беше преди няколко години и оборудването вече изостава от най-новите постижения. Тласък на обновяването дават и новите мерки за развитие на отрасъла, които предвиждат значителни субсидии за инвестиции в лозя, технологии и машини“, смята д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.

За да отговори на този обрат, изложението демонстрира иновативни разработки в областта на лозарството и винарството, наред с последните колекции вина и спиртни напитки напитки на български и чуждестранни изби.

Нови машини ще бъдат показани и на Международната изложба “Фудтех“, свързана с хранителната индустрия и провеждаща се  паралелно с „Винария“. Членове на Асоциацията  на млекопреработвателите и на Асоциацията на месопреработвателите презентират нови съоръжения и тенденции, включително в областта на опаковките. Водеща тема на изложението са здравословните и висококачествени храни.

Международните изложби „Фудтех“ и „Винария“ продължават от 2 до 5-ти април 2014 година. По същото време в Панаира може да се видят Гурме салон, изложба „Вкусовете на Италия“ и Международна изложба за оборудване на хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти „Хорека Пловдив“. Палатите са отворени за посетители от 9 до 18 ч., а в последния ден – до 14 часа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.