1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. За реализирането на два проекта от ОП „Рибарство” са изплатени над 300 хил. лева

За реализирането на два проекта от ОП „Рибарство” са изплатени над 300 хил. лева

Снимка:

Това съобщиха от ДФЗ

Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) изплати над 300 хил. лева за реализирането на два проекта от ОП „Рибарство”, съобщиха от фонда.

Първият проект е по мярка 1.1 „Публична помощ за постоянно прекратяване на риболовни дейности” от оперативната програма. Бенефициентът получи безвъзмездна финансова помощ от 183 792 лв. за нарязване на риболовен кораб за скрап. Корабът „Посейдон”, който е извършвал стопански риболов в българската част на акваторията на Черно море, е с дължина 21.10 м и тонаж от 33 бруто тона.

Мярка 1.1 има компенсаторен характер и се финансира от Европейския фонд за „Рибарство” (ЕФР). Безвъзмездната помощ е до 100% от размера на изчислените премии. От тях 85% са европейски средства, а 15% – национално доплащане.

Другият финансиран проект е по мярка 2.6 „Инвестиции в преработка и маркетинг на рибни продукти и продукти от аквакултура”. Разплащателната агенция изплати авансово 126 608 лв. за въвеждане на информационна система за автоматизиране на производството. Одобрената обща инвестиционна стойност на проекта е 422 260 лв., а субсидията е 253 216 лв. Според условията на мярката субсидията покрива до 60% от размера на одобрената инвестиция. Крайният срок за изпълнението на проекта е 28 февруари 2013 г. Мярка 2.6 е инвестиционна и се финансира от ЕФР. Средствата от ЕС и държавния бюджет се разпределят в съотношение 75:25.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.