1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Задържани са бракониери след нападение над инспектори от ИАРА

Задържани са бракониери след нападение над инспектори от ИАРА

На лицата са съставени актове по Закона за рибарството и аквакултурите

Специализирана мобилна група на ИАРА и инспектори от сектори "Рибарство и контрол" Шумен и Бургас в петък вечерта, извършват проверки на двата най-големи язовира в Източна България - "Тича" и "Камчия"

На язовир "Тича", представителите на мобилната група и инспекторите от ИАРА Шумен проследяват 2 лица, които към 21,30 часа влизат в язовира с лодка и пускат мрежи. Контролните органи продължават наблюдението си и около 05,00 часа сутринта, виждат как бракониерите влизат в язовира с лодката и изваждат мрежите. На брега нарушителите са хванати с 5 бр. бракониерски мрежи с обща дължина над 300 метра и над 30 кг. риба /20 кг. каракуда и 11 кг. сулка/.  На лицата са съставени актове за незаконен улов, а лодката и мрежите са конфискувани. 20 кг. каракуда е върната незабавно в язовира, а 11 кг. сулка е дарена в най-близкият православен храм.

При залавянето си лицата са оказали съпротива, като са нападнали с нож служител на ИАРА. Към тях се присъединява дори служител на Горско Управление - гр.Велики Преслав на име Сейхан Васвиев Мурадов на 30 г.от с. Сушина, община Върбица. На място на инцидента е повикана Полиция, която арестува лицата нападнали инспекторите и образува досъдебно производсво за бракониерство, обида и нападение на длъжностни лица.

Служителят на Горско стопанство - гр.Велики Преслав е уволнен.

При проверката на язовир "Камчия" също са заловени 2 лица, които извършват улов с незаконни средства. На лицата са съставени актове по Закона за рибарството и аквакултурите и са иззети 150 метра герим, една бракониерска мрежа 100 метра и 40 бр.тапи/капани/.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.