1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Зам.-министър Валентина Маринова: В горския сектор ще има приемственост

Зам.-министър Валентина Маринова: В горския сектор ще има приемственост

Снимка:

Не се предвиждат безпринципни промени в екипа

В горския сектор ще има спокойствие и приемственост и безпринципни промени в екипа няма да има, увери зам.-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова на среща с Управителния съвет на Федерацията на синдикалните организации от горското стопанство дървопреработващата промишленост (ФСОГСДП) към КНСБ. Присъстващите бяха информирани за готвените промени в Закона за горите и Наредбата за дейностите в горските територии. Заместник-министърът подчерта, че предложенията на работната група ще бъдат подложени на широко обществено обсъждане, в което ще могат да се включат и синдикатите.

Председателят на Управителния съвет на ФСОГСДП Петър Абрашев изрази удовлетвореност от предоставената възможност за диалог. Страните се съгласиха, че работодателят в горския сектор трябва да даде шанс на служителите и да търси устойчиви резултати, защото поддържане на баланс в горското стопанство е обществено чувствителна тема.

Ползването на земи от горския фонд и общинските гори, завишаването на критериите при издаване на лицензи за горско-стопански дейности,  включването в кадровата банка на завършващите студенти от ЛТУ,  бяха сред останалите дискутирани теми. Страните се съгласиха да провеждат регулярни срещи, на които да бъдат взаимен коректив.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.