1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Засилените проверки в горските територии на страната продължават

Засилените проверки в горските територии на страната продължават

Установено е предимно съхранение и транспортиране на немаркирани дърва за огрев

Продължават интензивните действия, свързани с контрола на горските територии и активната превенция на дейностите в горите. Въпреки трудните метеорологични условия и високата снежна покривка горските служители от регионалните дирекции по горите и екипите на ИАГ са извършили над 2150 бр. проверки по спазване на горското и ловно законодателство.  За установените нарушения са съставени повече от 60 акта. Всички екипи работят включително и през почивните дни. През почивните дни в землището на с. Шатрово, община Дупница е установено, че ловец извършва ловуване на хищник, без да притежава разрешително за индивидуален лов. За установеното нарушение от служители на Регионалната дирекция по горите в гр. Кюстендил е съставен акт, с който са задържани оръжието и боеприпасите.

ИАГ

Установено е предимно съхранение и транспортиране на немаркирани дърва за огрев, без превозен билет, както и невписани превозни билети в електронните дневници на обектите за складиране, преработване и търговия с дървесина. 

ИАГ

Всеки гражданин може  да подава сигнали при съмнение за нарушения за незаконни дейности в горите освен на телефон 112 и в онлайн приложението „Защити гората“ https://zashtiti.gorata.bg

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.