1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. 350 деца ще участват в инициативите по случай Европейският ден за здравословно хранене и готвене с деца

350 деца ще участват в инициативите по случай Европейският ден за здравословно хранене и готвене с деца

Събитието е в рамките на Европейската година за борба с бедността

Шоу-готвене, игри, спортни демонстрации – това са част от инициативите по случай Европейският ден за здравословно хранене и готвене с деца, който се организира за четвърта поредна година от Представителството на Европейската комисия (ЕК) в България и Евро-Ток България (Европейското сдружение на професионалните готвачи). Събитието е днес, 21 октомври, в зала "Фестивална" и ще участват 350 деца, съобщават организаторите.

Поканени са кметът на София Йорданка Фандъкова, министрите на образованието Сергей Игнатов, на спорта Свилен Нейков, на земеделието Мирослав Найденов и др. Очаква се да се присъединят и телевизионни водещи. Заедно с децата те ще приготвят предястие от здравословното меню.

Спортисти и треньори, сред които Георги Глушков, Любомир Амиорков, Нораир Нурикян, Тити Папазов, Вероника Бонкова, пък ще преподават на децата уроци по физическа култура. Организаторите цитират изследване от 2008 г., според което над 30 процента от децата в първи клас са с наднормено тегло и сравняват, че през 1998 г. в същата група процентът на децата е бил около 23.

Събитието е в рамките на Европейската година за борба с бедността.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.