Не е констатирано влагането на фуражно брашно
48 обекта за производство на хляб и хлебни изделия на територията на област Благоевград провериха инспекторите от отдел "Контрол на храните" към ОДБХ- Благоевград, в резултат на заповед на изпълнителния директор на БАБХ, съобщи Дарик радио.
Резултатите от инспекцията сочат, че във всички проверени обекти има разработена технологична документация и влаганите суровини съответстват на заложеното в нея. Не е установено влагането на неразрешени вещества при производството на тъмни хлябове.
Не е констатирано влагането на фуражно брашно при производството на хляб. Наличните суровини, предназначени за производството на хляб, са с произход България и се съхраняват правилно, съобщават от пресцентъра на ОДБХ.
Не е установено наличие на хляб с използвано наименование „диетичен“ или от серията „диети“, сочат още резултатите от проверките. За констатирани несъответствия са издадени 12 предписания, касаещи неточности в етикетите и необходимост от актуализиране на технолгичната документация.