1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. 833 деца и ученици в община Тунджа са включени в схемата „Училищен плод"

833 деца и ученици в община Тунджа са включени в схемата „Училищен плод"

Планирани са общо по 40 доставки на пресни плодове

За трета поредна година е одобрен проекта по схема „Училищен плод" в община Тунджа. 833 деца и ученици са включени в програмата. Планирани са общо по 40 доставки на пресни плодове по график във всяко от учебните заведения при спазване на изискването за предлагане на децата и учениците  минимум  четири различни вида плодове месечно. Стойността на проекта е 22 733 лв. или 27.29 лв. на всяко дете, съобщиха от общината.

Схемата се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, както и с национално съфинансиране от държавния бюджет чрез Държавен фонд „Земеделие" - Разплащателна агенция. Чрез нея се инвестира в грижата за здравето на най-малките, като се насърчава консумацията на пресни плодове и зеленчуци сред децата в задължителна предучилищна възраст и учениците от начален етап на обучение - най-подходящата възраст за въздействие върху техните хранителни навици, предаде Дарик радио.

Мерките са насочени към подобряване осведомеността на децата за ползите от плодовете и зеленчуците за здравето на човека. Заедно с това се очаква да бъдат ангажирани учителите и родителите на децата в наблюдението на качеството на предлаганите плодове и зеленчуци.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.