1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. България е част от европейската квота за внос на сирене в САЩ

България е част от европейската квота за внос на сирене в САЩ

Снимка:

Заявленията за лицензия за износ се подават в Централно управление на Фонд „Земеделие” в София

България вече е част от европейската квота за внос на сирене в САЩ, съобщиха от пресцентъра на Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ).

Споразумението, в резултат на което България и Румъния станаха част от европейската квота за внос на сирена в САЩ при намалени мита, влезе в сила на 1 юли 2013 г. За да участват по схемата, българските износители се нуждаят от лицензия за износ. Заявленията за такава лицензия се подават в Централно управление на Фонд „Земеделие” в София. Срокът за подаването им е от 1 до 10 септември 2013 г. Лицензиите се издават до 15 декември 2013 г. и ще са валидни през цялата 2014 г. Заявителите трябва да бъдат регистрирани в ДФ “Земеделие” преди първото си кандидатстване.

Заявителите представят доказателства, че са изнасяли продуктите от въпросната квота за Съединените щати поне през една от предходните три календарни години и че определеният от тях вносител е дъщерно дружество на заявителя. Към документите се добавя и декларация от определения вносител, който удостоверява, че отговаря на американските изисквания за издаване на лицензия за внос на продукти по код 0406.

Образецът на заявлението и документите, необходими при регистрация, са публикувани на интернет страницата на ДФ „Земеделие” – www.dfz.bg , раздел „Селскостопански пазарни механизми”, меню „Търговски механизми - износ”. Повече информация можете да получите на телефон 02/ 81 87 510 или 02/ 81 87 560.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.