1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. БХБ събира пакетирана храна в три от най-големите търговски вериги у нас

БХБ събира пакетирана храна в три от най-големите търговски вериги у нас

Кампанията „1 кг ДОБРОТА“ е част от инициативите за борба с глада

Като част от инициативите за борба с глада на 1 юни Българската хранителна банка (БХБ) събира пакетирана храна в три от най-големите търговски вериги у нас. През целия уикенд в хипермаркети Карфур в The Mall, Paradise Centre и Bulgaria Mall, както и в супермаркети Пикадили в Mall of Sofia, Сердика Център и City Center Sofia хората със сърца ще могат да дарят своята доброта на нуждаещите се под формата на пакети боб, леща, ориз, макарони или бутилки олио.

С всеки дарен пакет ще бъдат нахранени 10 деца, възрастни хора и семейства в нужда. Желаещите могат да се включат като доброволци в раздаването на информационни материали, описването и пренасянето на събраните храни в дните на кампанията, или да дарят пакет храна, съдържащ 1 част доброта и 10 части щастие.

През 2013 г. БХБ е събрала над 260 тона храна на стойност над 540 хиляди лева, с които са подпомогнати над 15 000 гладуващи деца, възрастни и социално слаби семейства. България за пръв път се включва в инициативите за Световния ден за борба с глада, като миналата година най-много храна са събрали в Португалия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.