Близо 50 изби представят вина на Салон на виното

Целодневна програма с майсторски класове и дегустации на различни тематики очаква посетителите от 6 до 9 ноември

Изложители от близо 50 изби от България, Италия, Северна Македония, Великобритания, Германия и Армения ще представят вината си по време на международното изложение Салон на виното 2019. Професионалният бизнес форум за вина и спиртни напитки отваря врати тази седмица в дните от 6 до 9 ноември в Интер Експо Център.

Изложението ще провокира посетителите си с целодневната програма в дегустационна зона в зала 6, където в рамките на четирите дни на международния форум ще се проведат майсторски класове и дегустации на различни тематики. Част от тях включват:

  • „Вината на Долината на Струма“ „Вината на Севера и Северозапада“ и „Вина от Тракия“  - Майсторски класове с Живко Енчев, сомелиер на 2017 година;
  • „Вино, музика и шоколад“ с Ради Стамболов и Таньо Танев - сомелиер в избата Тодорофф;
  • „Еликсирите на дестилерия "Исперих";
  • „Терминология и техника на дегустация на виното“ с Маурицио Ферери,
  • „Сирене и вино“, „Хляб, вино и шоколад“,  Майсторски класове с Живко Енчев,
  • „Теоретични и практични съвети за приготвянето на перфектното кафе“ – майстор бариста Николай Орачев и др.

Като част от съпътстващата програма на тазгодишното издание на изложенията Салон на виното и Интерфуд & Дринк ще се проведе и новата платформа за събития – “Сетива без граници”, която ще провокира сетивата с дегустация на вино, шоколад, кафе и различни гурме храни. Кулминацията й ще бъде на 8 ноември, когато вратите на зала 6 в Интер Експо Център ще останат отворени и в 19.00 часa ще посрещнат ценителите на добрия вкус.

Candy bar с над 5000 бонбона с многообразие от вкусове, както и шоколадов фонтан за шоколадови тапас са сред изненадите, които са подготвили организаторите за посетителите на „Сетива без граници“.

За да посетите безплатно събитията, направете своята онлайн регистрация до 23:59 ч. на 5 ноември: ТУК.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.