1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. ДФЗ одобри осем проекта за директни доставки на продукти от животински произход

ДФЗ одобри осем проекта за директни доставки на продукти от животински произход

Снимка:

Схемата добива все по-голяма популярност

Осем проекта за инвестиции, свързани с директни доставки на храни от животински произход, вече са одобрени от Държавен фонд „Земеделие”. Схемата възстановява 50% от разходите за изграждане на търговски помещения и купуване на търговско оборудване за директни доставки на малки количества суровини и храни от животински произход.

Държавната помощ финансира построяването или приспособяването на съществуващи сгради и помещения за търговия на дребно, както и купуването на млекомати, хладилници, хладилни витрини и друго специфично търговско оборудване. За да осигурят средства за изпълнението проектите си, кандидатите могат да ползват кредитиране от Фонд „Земеделие”.

Схемата добива все по-голяма популярност и интересът към купуване на млекомати расте. Този начин на търговия дава възможност на потребителите да купуват качествени продукти директно от производителя.

Заявления се подават в Областните дирекции на ДФЗ по място на осъществяване на инвестицията. Пълната информация за кандидатстване и кредитиране се намира на www.dfz.bg, раздел „Държавни помощи”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.