1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Доставките по схема „Училищен плод” могат да се променят заради извънредната ваканция

Доставките по схема „Училищен плод” могат да се променят заради извънредната ваканция

Дните от 8 до 10 февруари включително ще бъдат неучебни и няма да се отучват

Поради тежките метеорологични условия, министърът на образованието Сергей Игнатов обяви извънредна ваканция за всички ученици в страната. Дните от 8 до 10 февруари включително ще бъдат неучебни и няма да се отучват. Предвидените доставки на плодове и зеленчуци по схема „Училищен плод” за посочените дни е възможно да се извършат в настоящия или в следващ месец, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ).

В първия случай, промяна на графика или уведомяване на Разплащателната агенция не е необходимо. Единственото условие е при подаване на заявките за плащане да се приложи обяснение за промяната на датите в одобрения от ДФ „Земеделие” график, което да е придружено от съответните доказателства – решение на община или учебно заведение, обявяване на грипна епидемия, заповед на кмет и т.н. Всички форсмажорни обстоятелства, които налагат промяна на графика за доставка и са придружени от съответното обяснение и необходимите доказателства, ще бъдат уважени.

Ако пропуснатите доставки ще се извършват в следващ месец, бенефициентите трябва да уведомят Разплащателната агенция чрез промяна на графика. Срокът е до 26-то число на месеца, предхождащ месеца на доставка. Изменените графици се подават в съответната областна дирекция на ДФ „Земеделие”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.