1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Европарламентът решава дали да разреши използването на тромбин

Европарламентът решава дали да разреши използването на тромбин

Тромбинът е добавка, която може да бъде използвана за съединяване на отделни части от месо

Европейският парламент (ЕП) ще гласува днес по въпроса дали да бъде разрешено използването на т.нар. "лепило за месо", съобщиха от институцията предаде dnevnik.bg. Свинският или говежди тромбин, или т.нар. "лепило за месо", е добавка от животински произход, която може да бъде използвана за съединяване на отделни части от месо за получаване на единен продукт.

Евродепутатите от Комисията по околна среда и безопасност на храните към ЕП вече се противопоставиха на разрешаването на тази добавка. Според тях продуктите, получени по този начин, могат да подведат потребителите. Докладчик по темата е шведският евродепутат Аса Уестлунд от групата на социалистите и демократите. Предложението на Еврокомисията за разрешаване употребата на тромбин ще бъде отхвърлено, ако мнозинството от депутатите подкрепят в пленарната зала предложението на парламентарната комисия по околна среда и безопасност на храните.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.