1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Гроздовият сок намалява загубата на памет

Гроздовият сок намалява загубата на памет

Учените считат, че подобрението на мозъчните функции се дължи на антиоксидантите в гроздето

Пиенето на сок от червено грозде може да намали и дори да върне назад процеса на загуба на памет. Учени от университета в Синсинати са провели  изследване с 12 доброволци в ранна фаза на влошаване на паметта, които приемали чист гроздов сок в продължение на 12 седмици.

Доброволците бил разделени на две групи (едните са консумирали сок, а другите не) и са наблюдавани за промени в състоянието на паметта чрез тестове. Учените считат, че подобрението на мозъчните функции се дължи на антиоксидантите в гроздето. Други проучвания доказват, че консумацията на плодови или зеленчукови сокове повече от три пъти седмично може да намали риска от деменция със 76%.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.