Гроздовият сок намалява загубата на памет

Учените считат, че подобрението на мозъчните функции се дължи на антиоксидантите в гроздето

Пиенето на сок от червено грозде може да намали и дори да върне назад процеса на загуба на памет. Учени от университета в Синсинати са провели  изследване с 12 доброволци в ранна фаза на влошаване на паметта, които приемали чист гроздов сок в продължение на 12 седмици.

Доброволците бил разделени на две групи (едните са консумирали сок, а другите не) и са наблюдавани за промени в състоянието на паметта чрез тестове. Учените считат, че подобрението на мозъчните функции се дължи на антиоксидантите в гроздето. Други проучвания доказват, че консумацията на плодови или зеленчукови сокове повече от три пъти седмично може да намали риска от деменция със 76%.