1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Изложение "Храна на боговете: Фестивал на българските мед и вино"

Изложение "Храна на боговете: Фестивал на българските мед и вино"

На 5 декември в Европейския парламент в Брюксел българският евродепутат от групата на ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел организира събитието

На 5 декември в Европейския парламент в Брюксел, българският евродепутат от групата на ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел организира изложение "Храна на боговете: Фестивал на българските мед и вино". Реализирането на инициативата е поредната стъпка на Габриел в посока защита интересите на българските пчелари и популяризиране качествата на родните пчелни продукти и вино.

На официалното откриване на специализираното изложение приветствия ще отправят още европейските депутати Жозеф Дол, председател на Групата на ЕНП в ЕП, и Астрид Люлинг; Цветан Димитров, заместник-министър на земеделието и храните на България; Димитър Цанчев, постоянен представител на България в ЕС.

В рамките на два дни, отрупани с висококачествени продукти на пчелари и винопроизводители от цялата страна, щандове ще привличат гостите на изложението. Вкусовете и свойствата на българските мед и вино ще бъдат презентирани лично от родните производители.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.