1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Картонени торти за рожден ден заместват истинските в детските градини

Картонени торти за рожден ден заместват истинските в детските градини

Новият „сладкиш“ обикновено се пълни с лакомства и малки подаръчета за децата

Макети на торти, направени от картон, изместват традиционните в детските градини. Причина за това е наредбата, която забранява внасянето на храна в детските заведения, писа СЕГА.

Всяка детска градина или ясла има кухня, в която се приготвят закуска, обяд и следобедна закуска. Според наредбата торти и пасти със сметанов крем, сиропирани сладкиши, вафли, сухи пасти, шоколадови изделия, локум и бонбони може да се предлагат до два пъти седмично, и то при целодневно хранене. Забранява се предлагането на храна, която е останала от предишния ден. В масовия случай тортите за рожден ден се правят предния ден и се доставят в детското заведение на следващия. Домашно направените също са забранени, защото там няма никакви гаранции за качеството на използваните продукти и хигиената при тяхното приготвяне.

Картонените торти добиват все по-голяма популярност в последно време. Една от причините е, че понякога излизат много по-изгодно. Новият „сладкиш“ обикновено се пълни с лакомства и малки подаръчета за децата.


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.