Конфитюр от рози ще изнася българска компания за Китай

Снимка:

Договорът е подписан още в първия ден на международната изложба за храни и напитки SIAL China 2014 в Шанхай

Българска компания ще изнася конфитюр от рози в Китай. Договорът е подписан още в първия ден на международната изложба за храни и напитки SIAL China 2014 в Шанхай. Това съобщи Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия. Друга българската фирма - Smart Capital, беше удостоена със сертификат за иновативен продукт с десерта ROO BAR Chia and coconut.

България за пръв път участва на форума с национален щанд, а финансирането е по проект за развитието на експорта чрез Оперативна програма "Конкурентоспособност".

Агенцията вече набира кандидати за участие в следващото издание на SIAL в Париж през октомври. Заявките се приемат до 30 май 2014 г., информация има на сайта www.sme.government.bg. Повечето от българските участници са имали по над 50 срещи с потенциални клиенти, дистрибутори и търговци и очакват да сключат сделки, информират организаторите на българското участие.

Във форума участваха 17 български производители на бонбони и конфитюри, консерви от риби и месни ястия, сирене и кашкавал, розово и лавандулово масло, лютеница, биопродукти и алкохолни напитки.

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.