1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Месото от домашни любимци вече няма да присъства в китайското меню

Месото от домашни любимци вече няма да присъства в китайското меню

Законопроектът беше разработван през изминалата година и засега не е ясно, кога се очаква той да бъде прие

Кучешкото и котешкото месо, дългогодишни деликатеси в Китай, може да бъдат изключени от китайската кухня, след въвеждането на първия закон срещу злоупотребата с животни, посочват държавните медии.

Хората, които консумират месото на тези животни, може да бъдат глобени със 730 долара (5 000 юана) и да прекарат до 15 дни в затвора, ако законът бъде приет, посочва Chongqing Evening News. В новия закон е записано, че организациите, участващи е тези практики, ще бъдат глобявани от 10 000 до 500 000 юана, съобщава БГНЕС. Законопроектът беше разработван през изминалата година и засега не е ясно, кога се очаква той да бъде приет. Жестокостта към животните и отглеждането на котки и кучета за храна остава широкоразпространено в Китай.

Заведенията, предлагащи кучешко месо, може да бъдат видени в много от градовете в страната, където любовта към кучетата като домашни любимци съществува заедно с любовта към вкусното кучешко месо. Котешкото месо е популярно в части от Южен Китай, където редовно постъпва информация за любители на животни, които се опитват да препречат пътя на камионите, превозващи стотици или дори хиляди котки на пазарите за месо.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.