1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Министър Станков връчи грамоти на участниците в Националния празник на биологичното земеделие

Министър Станков връчи грамоти на участниците в Националния празник на биологичното земеделие

Събитието е част от кампания за популяризиране на биопродуктите, която се осъществява по проект на МЗХ

Министърът на земеделието и храните проф. Иван Станков връчи грамоти на участниците в Националния празник на биологичното земеделие, който се проведе днес (12.04.2013 г.) пред Народния театър в София.

 „Биологичното земеделие бележи ръст през последните години. Броят на регистрираните в Министерство на земеделието и храните биопроизводители, преработватели и търговци през 2012 г. се е увеличил почти двойно спрямо предходната година”. Това каза министър Станков по време на официалното откриване на Празника.

Той допълни, че страната ни ще получава по-голямо финансиране по линия на еврофондовете за сектор земеделие, като е предвидено създаване на специална мярка „Биологично земеделие” по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г, която да подпомогне пряко заетите в сектора. Министър Станков изрази увереност и за това, че българинът ще осъзнае колко важно за здравето е храненето с биопродукти и ще оцени по-високо родното биопроизводство.

Водещ на Празника бе Ути Бъчваров, който сготви вкусна постна гозба от биопродукти.

Събитието е част от кампания за популяризиране на биопродуктите, която се осъществява по проект на Министерство на земеделието и храните.

Изложението продължава и утре, когато от 11.00 часа, Ути Бъчваров ще проведе кулинарна биоакадемия за деца. По-късно през деня са предвидени изпълнения на детска вокално-театрална формация „Таласъмче” и представление на Тетрално студио „Теди“ от Народно читалище „Г. С. Раковски“ с детския спектакъл „Сънчовци“.

Видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.