1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Обсъждат проект за стартирането на хранителна банка в България

Обсъждат проект за стартирането на хранителна банка в България

Министър Найденов ще се срещне с Крис Ребсток, вицепрезидент на GFN

На 2 ноември земеделският министър Мирослав Найденов и Крис Ребсток, вицепрезидент на Глобалната мрежа за хранителни банки ще обсъдят проект за стартирането на хранителна банка в България.

Глобалната мрежа на хранителни банки (The GLobal FoodBanking Network, GFN) е международна организация, чиято мисия е намаляване на глада в света, като работи активно за създаването и развитието хранителни банки и мрежи на хранителни банки. Към настоящия момент GFN работи в 19 страни по света, като в България подкрепя методически и експертно работата на Форум "Хранителни банки".

Към месец май 2011 г. в Европа под знака на Европейската федерация на хранителни банки (The European Federation of Food Banks, FEBA) работят 240 хранителни банки на територията на 21 държави.

По данни на FEBA през 2010 г. са раздадени 359 960 тона хранителни продукти на обща стойност от 992 млн. евро. С помощта на 27 660 организации, раздаващи храна на нуждаещите се хора, те са достигнали и подпомогнали близо 4.9 млн. души в Европа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.