1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Очаква се днес да стане ясна причината за натравянето на учениците в Русе

Очаква се днес да стане ясна причината за натравянето на учениците в Русе

Това заяви д-р Любомир Кулински, директор на Дирекция „Контрол на храните” в БАБХ

Причината за натравянето на учениците в Русе, консумирали китайска храна, се очаква да стане ясна днес. Това заяви д-р Любомир Кулински, директор на Дирекция „Контрол на храните” в Българската агенция по безопасност на храните, съобщи Радио „Фокус”.

Децата са консумирали няколко вида китайска храна - спагети, салати и ястие с ориз. Д-р Кулински допълни, че в следобедните часове се очаква да излязат микробиологичните резултати от взетите проби в обекта.

“Инцидентът с натровените ученици в Русе наистина е неприятен. Веднага беше сформиран екип на агенцията, заедно с екип на Районната здравна инспекция в града извършиха основна проверка на обекта. Той беше спрян веднага и бяха взети над 20 проби за лабораторно изследване. Като по-голяма част са отривки от ръцете на персонала, от работни пултове и кухненска посуда”, обясни д-р Кулински.

Той каза още, че заведението ще остане затворено до излизане на лабораторните резултати. След като стане ясна причината за натравянето на учениците, ще бъде наложена и съответната санкция на собственика на обекта.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.