1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Очаква се до 2050 г. търсенето на храна, фураж и целулоза да се увеличи със 70%

Очаква се до 2050 г. търсенето на храна, фураж и целулоза да се увеличи със 70%

Европейската комисия възнамерява да преразгледа политиките на ЕС за потребление и производство

Очаква се до 2050 г. световното население да достигне 9 милиaрда души, а търсенето на храна, фураж и целулоза да се увеличи със 70%. Тези условия налагат икономиките да използват природните ресурси много по-ефективно.

По тази причина Европейската комисия възнамерява да преразгледа политиките на ЕС за потребление и производство и започна обществено допитване, което ще продължи до 3 април, предаде пресслужбата на институцията.

Както е посочено в приетата през септември миналата година "Пътна карта на Европа за ефективно използване на ресурсите", предприятията ще трябва да произвеждат повече добавена стойност с по-малко ресурси, а потребителите - да се приспособят към по-устойчиви модели на потребление на продукти и услуги.

Чрез допитването всички заинтересовани могат да споделят как според тях трябва да се подобрят политиките на ЕС за устойчиво потребление и производство в четири области: политики за проектирането на продукти, рециклирането и управлението на отпадъците, "зелени" обществени поръчки, мерки за подобрение на екологичните показатели на продукти и такива за подобрение на екологичните показатели на организации.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.