ОДБХ-Благоевград организира срещи със собствениците на хотели

Инициативата беше свързана със старта на активния туристически сезон

Областна дирекция по безопасност на храните - Благоевград проведе срещи със собствениците на хотели и заведения за обществено хранене в общините Банско и Разлог. Целта на инициативата, преди старта на активния туристически сезон, бе да се обсъдят въпроси, които касаят работата на заведенията за обществено хранене и ресторантите с цел недопускане на хранителни инциденти.

„Превенцията е нашата основна цел“, подчерта директорът на ОДБХ – Благоевград, д-р Михаил Бащавелов и допълни, че отговорност на всеки собственик на обект за обществено хранене е хигиената както на работните места, така и на самия персонал.

„Обърнете внимание на персонала си. Вие сами можете да изисквате, хората работещи в кухните, да използват задължително ръкавици и предпазни средства и да поддържат безупречна хигиена, когато боравят с храна. Така гарантирате както здравето на вашите гости и клиенти, така и сигурността на бизнеса си“, заяви той.

Да бъдат избирани изключително прецизно фирмите, извършващи дейностите по дезинфекция и дезинсекция, призова д-р Бащавелов, защото инспекторите от ОДБХ ще бъдат изключително безкомпромисни към хигиената в обектите.

Акцент в проверките през тази година ще бъдат и временните търговски обекти в курортните комплекси, които работят само през интензивния туристически сезон и твърде често сменят собствениците си.