1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Първият транш от раздаването на храни по програма „Благотворителност” ще се осъществи от 11 юли

Първият транш от раздаването на храни по програма „Благотворителност” ще се осъществи от 11 юли

БЧК разпределя продуктите от складовете в 334 временни пункта

И през тази година изпълнението на програма „Благотворителност” ще се осъществи с партньорството на Българския червен кръст (БЧК), каза заместник-изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) Иван Капитанов, цитиран от Агенция „Фокус”.

Доставчиците имат задължението да транспортират хранителните продукти до 26 областни склада на благотворителната организация в цялата страна. БЧК разпределя продуктите от складовете в 334 временни пункта, където хората, които имат право на тази помощ, ги получават.

Зареждането на складовете на БЧК в страната започна от 20 юни. То ще продължи до 8 юли. Раздаването на продуктите на нуждаещите се лица ще се извърши и тази година на три транша. Първият ще се осъществи в периода от 11 до 29 юли 2011 г. Вторият транш е от 15 август до 2 септември, а третият – от 1 до 22 ноември.

Продуктите се раздават персонално, по предварително изготвени списъци от Агенцията за социално подпомагане. В случай, че дадено лице е пропуснало да вземе полагащите му се продукти от предходен транш, може да ги получи на следващото раздаване. Ако в края на годината след трите транша останат налични количества, които не бъдат потърсени от нуждаещите се, с разрешение на ДФЗ те се предоставят на различните социални заведения, които се обитават от лица с нисък социален статус.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.