1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. ПП Обединени земеделци настояват за президентско вето върху лобистката поправка в Закона за фуражите

ПП Обединени земеделци настояват за президентско вето върху лобистката поправка в Закона за фуражите

Това се посочва в изявление на партията до медиите

ПП Обединени земеделци заявява своята категорична позиция против приетата в парламента на второ четене поправка в Закона за фуражите. Това се посочва в изявление на партията до медиите.

С направеното тихомълком изменение, при което едно „и“ бе заменено с „или“, отпадна задължителното етикетиране за наличие на ГМО във фуражите. Промяната показва още веднъж, че управляващите без колебание поставят лобистки интереси над всичко, в т. ч. и над информирания избор на българските граждани.

Обществото ни е показвало неведнъж с демонстрации и протести, че няма да позволи да бъде подвеждано и поставяно пред свършен факт – и когато заяви своето “НЕ” против либерализирането на режима на отглеждане на ГМО, и когато, след президентско вето, бяха преразгледани поправките в Закона за горите. Днес отново сме свидетели на поредния случай на законодателни промени, които се правят в интерес на ограничен кръг от хора. А общественото мнение остава на заден план.

ПП Обединени земеделци призовава президента Росен Плевнелиев да наложи вето върху рестриктивната поправка.

"Смятаме, че това е правилният начин, а не гафът да се замазва в преходните и заключителни разпоредби на Закона за рибарството и аквакултурите, чрез промени в закона", пише още в изявлението.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.