1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Русия ще наложи временни ограничения върху вноса на охладено говеждо, свинско и птиче месо от Германия

Русия ще наложи временни ограничения върху вноса на охладено говеждо, свинско и птиче месо от Германия

Мярката е свързана с неизпълнението от германската страна на ветеринарно-санитарните изисквания на Русия

Руската Федерална служба за ветеринарен и фитосанитарен контрол взе решение от 4 февруари 2013 г. да наложи временни ограничения върху вноса на охладено говеждо, свинско и птиче месо от Германия, съобщи РИА "Новости".

Ограничението е свързано с неизпълнението от германската страна на ветеринарно-санитарните изисквания на Русия и това, че Германия не може да осигури необходимия контрол за безопасност, пише "Дневник".

След консултации в понеделник службата е решила временно да ограничи вноса от Германия на охладените месни продукти. Ръководителят на германската ветеринарна служба Карин Швабенбауер е официално уведомена, съобщиха от службата.

"Охладеното месо, готовата месна и млечна продукция – това са стоки от висок риск", заяви говорителят на федералната служба за ветеринарен контрол Алексей Алексенко. Той допълни, че предлаганият от Германия контрол не устройва руските власти и по тази причина се е стигнало до ограничението. Лошите резултати се потвърждават постоянно от резултатите от контрола на продуктите от европейската държава.

Алексенко допълни, че непрекъснато е в контакт с германските ветеринарни служби. В същото време от РИА "Новости" припомниха, че това не е първият случай, в който Русия въвежда ограничения за вноса на германско месо.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.