Етикет: свинско
post-image
Видеа Животновъдство

Атанас Урджанов, председател на Асоциацията на месопреработвателите: В момента цените на българското и европейското са равни

Месопреработвателите работят със 70% вносно месо, а 30% е българското, което се реализира като прясно месо по магазините
post-image
Новини Пазари

Фермерските пазари настояват да падне забраната за продажби на месо и колбаси

Да отпадне забраната за продажба на месо и колбаси на фермерските пазари в страната, поискаха в писмо до Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) техните организатори. Рестрикциите бяха наложени през лятото, за да се ограничи разпространението на болестта Африканска чума по свинете. Със заповед № РД 11-1419/19.07.2019 изпълнителният директор на БАБХ забрани предлагането на прясно месо, месни заготовки и месни продукти, съдържащи месо на регистрираните фермерски пазари в цялата страна.
post-image
Новини Пазари

Поскъпването на то е вече факт в цяла Европа

то месо поскъпва в цял свят, заради африканската чума, която вилнее в Европа, Азия и Африка. В Европа най-засегнати са Румъния, България, Полша и Литва. В Азия – Китай и Виетнам, а в Африка от болестта е засегната южната част на континента.
post-image
Новини Храни, Напитки, Здраве

70% скок на цените на то в Китай

Цените на то месо в Китай са скочили с 69.3% през септември спрямо същия период на миналата година, предава CNBC, уточнявайки, че повишението идва в момент, когато страната продължава да се бори с недостига на този хранителен продукт. Ситуацията възникна вследствие на разразилата се африканска чума по свинете.