1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Слаб е интересът към схемата "Училищен плод" във Видин и Монтана

Слаб е интересът към схемата "Училищен плод" във Видин и Монтана

Крайният срок за одобрение на участниците в проекта от Разплащателната агенция изтича на 31 октомври

Заявления за участие по схемата "Училищен плод" са подали 8 учебни заведения от община Видин и училищата в Горни лом и Чупрене. В област Монтана пък желаещите наброяват 16 училища и детски градини.

Проектът е насочен към деца от трета и подготвителна група на държавните, общински и частни детски градини, както и към ученици от подготвителен до четвърти клас включително.

Европейската схема ще предоставя на децата най-малко четири различни вида плодове и зеленчуци месечно. От Държавен Фонд "Земеделие" съобщават, че продуктите включват ябълки, круши, праскови, сливи, киви, портокали, домати, краставици и други. Размерът на отделената финансова помощ на дете за периода 2011 - 2012 е 27,29 лева, а стойността на порцията е 0,68 лева без ДДС, съобщава радио "Видин".

Заявка в ДФЗ в Монтана са подали 10 училища и 6 детски градини от общините Монтана, Берковица, Якимово, Чипровци и Бойчиновци. Въпреки облекчените условия от Фонда отчитат по-скоро слаб интерес. Миналата година по схемата бяха приети общо 17 училища в област Монтана.

Крайният срок за одобрение на участниците в проекта от Разплащателната агенция изтича на 31 октомври, а доставката на продуктите до учебните заведения започва от 1 ноември.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.