1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Смолянският хляб със завишено съдържание на сол

Смолянският хляб със завишено съдържание на сол

РИОКОЗ - Смолян ще санкционира производителите при повторно констатиране на съдържание на сол в продуктите

Процентът на нестандартни проби хляб и хлебни изделия в Смолян е 29,4% при 8,7% за същия период на 2008г.  Това каза директорът на РИОКОЗ - Смолян и председател на Областния съвет по безопасност на храните д-р Мими Кубатева.

Една трета от изследваните по Държавен здравен контрол храни са с отклонения по нормите сол ( в хляба), масленост и захар (в закуските). По време на срещата тя изрази безпокойството си от тези резултати и най- вече от завишеното съдържание сол в хляба. Консумирането на сол в количества, надвишаващи дневните дози, води до голям брой заболявания, сред които и хипертония, посочи тя и препоръча на фирмите да предприемат нужните мерки с цел контрол върху влаганите количества сол в произвежданите продукти.

РИОКОЗ - Смолян ще санкционира производителите при повторно констатиране на съдържание на сол в продуктите, надвишаващо нормите, заложени в технологичната документация.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.