1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Соевият протеин има голямо бъдеще в хранителната промишленост

Соевият протеин има голямо бъдеще в хранителната промишленост

Компаниите търсят по-устойчиви решения да изхранят растящото население

Соевият протеин има голямо бъдеще в хранителната промишленост, стана ясно на форум "Политики за храните и бъдеще на хранителната индустрия", който се състоя вчера, 7 юни, в София. Семинарът бе организиран от Solae, Европа - компания, специализирана в разработването на съставки на соева основа за хранителни продукти.

Производството на храни до 2050 г. трябва да се увеличи двойно, за да посрещне увеличаващите се нужди, посочи управляващият директор на фирмата Райнхарт Шмит, като се позова на данни на ООН.

Днес има повече от седем милиарда хора на планетата и се очаква броят им да нарасне до над девет милиарда през следващите четири десетилетия. Ръстът на населението е сравним с това да се прибавя град като Ню Йорк на планетата на всеки шест седмици през следващите 40 години, отчетоха от дружеството.

Без двойно повече земя, вода и природни ресурси трябва да намерим устойчив начин да произвеждаме повече храна с по-малко ресурси, отбеляза Шмит. За да се справят с това предизвикателство, хранителните компании търсят по-устойчиви решения да изхранят растящото население, да намалят отпадъците и консумацията и да осигурят прозрачност на произхода и съставките, информира expert.bg.

Соевият протеин е щадящ природа и икономически ефективен пълноценен протеин и е здравословен еквивалент на други източници на протеин, стана ясно по време на форума. Храните със соев протеин, могат да бъдат добра алтернатива на продукти с животински произход, която дава правилните хранителни съставки (пълноценен протеин), докато същевременно намалява приема на мазнини и холестерол.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.