1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Срокът за реализация на вече произведени и налични в търговските обекти пилешки продукти се удължава до 20.02.2013 г.

Срокът за реализация на вече произведени и налични в търговските обекти пилешки продукти се удължава до 20.02.2013 г.

Решението е във връзка с влязлата в сила Наредба 32

Представители на търговските вериги и представители на Българска агенция по безопасност на храните днес проведоха среща, на която се взе решение за удължаване на срока за реализация на вече произведените и налични в търговските обекти пилешки продукти, с един месец - до 20 февруари 2013 година. Това съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Срещата беше проведена по инициатива на търговските вериги, където бяха декларирани големи налични количества годни пилешки продукти, но неотговарящи на качествените показатели на влязлата в сила Наредба 32. Като взе под внимание, че продуктите са годни за консумация и с оглед на икономическата ситуация, Българска агенция по безопасност на храните удължи срока, в който безопасните, но неотговарящи на Наредба 32, вече доставени в търговските обекти птичи продукти могат да бъдат реализирани в тях още един месец.

„Не трябва в условия на финансова криза да бъдат унищожавани такива големи количества годна храна”, заяви д-р Йордан Войнов, изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните.

„Затова правим тази отсрочка, а търговците от своя страна, чрез съответните пазарните механизми, поеха ангажимент да реализират наличните количества пилешко в рамките на месец”, допълни той.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.