1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Стартира приемът на заявки за плащане по схемата „Училищен плод”

Стартира приемът на заявки за плащане по схемата „Училищен плод”

Програмата ще обхване приблизително 123 000 деца

Започна приемът на заявки за плащане по схемата „Училищен плод”. Одобрените заявители по европейската програма „Училищен плод” подават документи в Областните дирекции на ДФ „Земеделие” от 1-во до 10-то число на месеца, следващ отчетния период. Той не трябва да е по-малък от един месец, както и не може да надхвърля три месеца. Заявки за плащане ще бъдат приемани и на 12 декември 2011 г., тъй като 10-ти декември е почивен ден.

Още подробности и изискваните документи са публикувани на сайта на ведомството: http://www.dfz.bg/bg/selskostopanski-pazarni-mehanizmi/plodove-i-zelenchuci/uchilishten-plod/ - Информация, свързана с предстоящия прием на Заявки за плащане по схема „Училищен плод” за 2011/2012 учебна година.

Програмата „Училищен плод”, която е част от политиката на ЕС за подобряване на общественото здраве, ще обхване приблизително 123 000 деца – от детските градини до учениците от ІV-ти клас, през тази учебна година. Финансовата рамка на схемата е над 3.6 млн. лева, а средствата са по линия на Европейския фонд за гарантиране на земеделието и от държавния бюджет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.