1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Сто деца спечелиха награди от томболата на „Училищен плод”

Сто деца спечелиха награди от томболата на „Училищен плод”

Щастливите числа са публикувани на уеб страницата на Фонд „Земеделие”

Раница и шапка ще получат сто деца, участвали в схемата „Училищен плод” през миналата учебна година. По-рано този месец на всички участници в европейската програма бяха изпратени значки с уникален пореден номер на гърба. Днес тези номера бяха разиграни в томбола, организирана от Фонд „Земеделие” (ДФЗ).

Представители на министерствата на образованието и на земеделието, както и експерти от ДФЗ изтеглиха 100-те печеливши номера в електронна лотария. Щастливите числа са публикувани на уеб страницата на Фонд „Земеделие” – www.dfz.bg, както и на официалния сайт на схема „Училищен плод” –  schoolfruit.dfz.bg.

За да получат подаръците си, в срок до 17 ноември, победителите трябва да изпратят значката с печелившия номер и писмо, съдържащо: трите имена на печелившия, името на учебното заведение, което посещава и адрес за получаване на наградата. Писмата изпращайте на адрес: Държавен фонд „Земеделие”, София 1618, ул. „Гусла” 3, отдел „Плодове и зеленчуци”. Фонд „Земеделие” от своя страна ще изпрати обратно значката и наградите.

Ако има деца, които не потърсят наградите си до 17 ноември, Фонд „Земеделие” ще изтегли нови номера с нов едномесечен срок. Томболата ще продължи докато бъдат раздадени всички раници и шапки.

Томболата е част от активната политика на ДФЗ за популяризиране на схема „Училищен плод” в цялата страна. Над 179 000 деца ще участват в програмата през новата учебна година, което представлява 47% увеличение спрямо 2011/2012 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.