1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Тон сурово мляко без документи конфискува ОДБХ- Пазарджик

Тон сурово мляко без документи конфискува ОДБХ- Пазарджик

През изминалия месец са конфискувани и 26 кг. месни продукти

Тон сурово мляко без документи конфискува ОДБХ- Пазарджик. Това е резултат от съвместна проверка със служители на РУ- Велинград и Национална агенция за приходите, при която е установено нерегламентирано транспортиране на 1 тон мляко (930 литра в цистерна и 70 литра в бидон). Суровината е превозвана без придружаващи ветеринарномедицински документи за произход. Цялото количество е конфискувано и  унищожено, а на нарушителя е съставен акт.

По време на проверките през изминалия месец от ОДБХ- Пазарджик са бракували и унищожили над 26 килограма месни продукти, 42 килограма колбаси без маркировка и документи за произход. Инспекторите са извършили 395 инспекции, като са съставили 9 акта и са издали 42 предписания.

Констатираните нарушения са свързани с неизпълнение на предписание за етикетиране на храни. Констатиран е колбас без етикет, както и съвместно съхранение на храни от животински произход с негодни за консумация продукти. При проверките е констатирано и влагане на подсладител над разрешената норма в боза, както и обект без удостоверение за регистрация, работник без лична здравна книжка, също и неизпълнение на предписание за спазване на Наредба №9 за специфичните изисквания за ученическото хранене.

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.