1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Цените на 10 основни хранителни продукта се замразяват от днес

Цените на 10 основни хранителни продукта се замразяват от днес

Предложението за този “социален проект” е на земеделския министър Мирослав Найденов

От днес в следващите три месеца се замразяват цените на 10 основни хранителни продукта - българско производство. Това беше договорено вчера, 2 август, между министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов и две големи търговски вериги. Късно снощи към тях се присъедини още една. Очаква се в следващите дни се включат и други обекти.

Целта на неочакваната промоция е да се гарантира, че храните от първа необходимост няма да се увеличават, заради поскъпването на фуражите.

Предложението за този “социален проект” е на земеделския министър Мирослав Найденов. Той е убедил търговците, че хлябът, млякото, яйцата, месото и млечните продукти се слагат всеки ден на трапезата на българина. Задържането на цените няма да е за сметка на производителите и преработвателите, защото те имат дългосрочни договори, категоричен е министър Найденов. Той дори прогнозира, че след 3-месечния мораториум храните от т.нар. потребителска кошница може и да поевтинеят.

Магазините, които ще замразят цените на основните храни няма да бъдат подминати от проверките на данъчните и службите. Те започнаха преди дни, заради съмнения, за спекула по веригата от производител до потребител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.