1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Ученици събраха 1 500 лева в кампания на БМЧК

Ученици събраха 1 500 лева в кампания на БМЧК

Благотворителната инициатива ще осигури обяд на децата, които са в тежко социално положение

Близо 1 500 лева събраха ученици от 9 хасковски и 2 харманлийски училища по време на кампанията "Бъди един от 90 000". Тя се организира по повод 90-годишнината от основаването на Български младежки Червен кръст.

Благотворителната инициатива стартира с началото на учебната година. Целта бе да се съберат средства, които да бъдат предоставени за програма "Топъл обяд". Така ще може да се осигури всеки учебен ден обяд на децата, които са в тежко социално положение, съобщи haskovo.info.

Набирателни касички, обозначени със знака на БЧК, бяха поставени в ПМГ "Акад. Боян Петканчин", ПГМЕТ "Стойчо и Кица Марчеви", СОУ "Васил Левски", СОУ "Христо Смирненски", ОУ ""Шандор Петьофи", ГПЧЕ "Проф. Д-р Асен Златаров", ФСГ "Атанас Буров", СОУ "Паисий Хилендарски", ОУ "Св. Иван Рилски" и харманлийските школа СОУ "Неофит Рилски" и ОУ "Иван Вазов".

Кампанията е и една от формите, чрез които от Българския младежки Червен кръст се борят срещу отпадането в училище, тъй като, за да бъдат обхванати от програмата, децата трябва да посещават учебни занимания.

Всички училища от областта, които се включиха в инициативата, получиха благодарствени писма.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.