1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 12 изнесени приемни в Добричка област от НССЗ

12 изнесени приемни в Добричка област от НССЗ

Целта на срещите е да се улесни достъпът на земеделските производители до консултантските услуги

12 изнесени приемни ще се проведат в Добричка област до края на месец април от Националната служба за съвети в земеделието. Целта на срещите по населени места е да се улесни достъпът на земеделските производители до консултантските услуги.  Първите срещи на експерти и фермери вече се състояха в общините Балчик и Генерал Тошево. 

До 30 април експерти от службата за съвети в земеделието ще посетят всички общини на Добричка област. Днес, 16 април изнесените приемни се проведоха в Ген. Тошево и Кардам. Предвидените два часа се оказаха недостатъчни за многобройните въпроси на земеделците, които искаха да се запознаят с възможностите за финансиране и развитие на стопанствата си по новата Програма за развитие на селските райони. Не липсваха идеи за производство на екобрикети.

На изнесената приемна в сградата на общината дойдоха много млади хора, които искат да се захванат със земеделие или да продължат семейния бизнес. Те задаваха въпроси, свързани с разширяване и модернизиране на пчелини и опазване на пчелите, проучваха алтернативи като биологичното производство на плодове и зеленчуци и възможностите за създаване на насаждения с овошки и етерично-маслени култури. Община Генерал Тошево е една от първите в Добруджа, в която започна да се отглежда лавандула и сега ароматната билка заема сериозен дял в земеделското производство като осигурява работа и доходи на населението.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.