1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 1,5 млн. лв. по ПРСР получават четири църкви за ремонт и обновяване

1,5 млн. лв. по ПРСР получават четири църкви за ремонт и обновяване

Това съобщиха от Държавен фонд „Земеделие”

Четири църкви получават 1,5 млн. лв. от Програмата за развитие на селските райони за ремонт и обновяване, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ).

Проектите предвиждат ремонт на сградите на църквите и подобрения на прилежащите им пространства. В едно от предложенията са заложени разходи за осигуряване на достъпна среда и пожарна безопасност. Друг храм ще инвестира в озеленяване, ВиК и електрическа система. Одобрена е и инвестиция за изграждане на битова сграда.

Храмовете ще получат 1 494 909 млн. лв. от бюджета на мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Църквите се намират в общините Правец, Перник и Любимец. Досега със средства от ПРСР е финансирана реконструкцията на 140 храма.

По същата мярка ще бъде реализиран и проект на община Никопол. Той предвижда благоустройство на площадки и паркове в осем села в общината. С част от субсидията ще бъде ремонтирана и основната улица на друго село в района. Субсидията е 875 994 лв.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.