1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 25 години Министерство на околната среда и водите

25 години Министерство на околната среда и водите

Снимка:

Еврокомисарят Кристалина Георгиева поздрави присъстващите по повод годишнината в специално видео обръщение

За тържественото честване по повод 25-годишнината на Министерството на околната среда и водите и представянето на ОПОС 2014-2020, в резиденция „Лозенец“ вчера, 23 септември бяха поканени всички предишни министри, ръководствата на Парламентарните комисии по околна среда и по европейските въпроси, членове на Министерския съвет,  ръководствата на Националното сдружение на общините в Република България и на Камарата на строителите, представители на Световната банка и фондове, дипломати.

Сред гостите бяха директорите на РИОСВ, на Басейновните и парковите дирекции, на дирекциите в МОСВ. На празника дойдоха вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Еврокомисарят Кристалина Георгиева в специално видео обръщение поздрави присъстващите по повод годишнината.

През 1990 г. с решение на НС Комитетът за опазване на природната среда (КОПС) при МС е преобразуван в Министерство на околната среда. 7 години по-късно то е преименувано в Министерство на околната среда и водите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.