1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Австрия няма да се съгласи с орязването на бюджета на ОСП

Австрия няма да се съгласи с орязването на бюджета на ОСП

Виена настоява да се проверят всички възможности за икономии в европейската администрация

Австрия няма да се съгласи с орязването на бюджета на Общата селскостопанска политика. Това подчерта министърът на земеделието след среща с европейския комисар по бюджета Гюнтер Йотингер.

Виена настоява да се проверят всички възможности за икономии в европейската администрация, преди да се мисли за орязване на парите, от които зависи икономическото съществуване на толкова много хора.

По време на посещението си в австрийската столица Йотингер разговаря с редица членове на правителството и поиска както по-голяма вноска за общия бюджет, така и 10-процентни съкращения на средствата за селско стопанство. В отговор на тези искания Кьостингер посочи, че страната й години наред е помагала с пари на фермерите в други държави. Сега трябвало да се поощряват устойчивите производствени методи и качествените продукти, за което Брюксел трябва да предостави достатъчно финансиране. "Австрия от край време е надежден нето-платец и ще продължава да изпълнява задълженията си към Съюза, но няма да приеме съкращение на парите за земеделие и за развитието на селските региони", изтъкна Елизабет Кьостингер.

По думите й бъдещето на селското стопанство е в качеството, а не в количеството. Големите аграрни предприятия и масовото животновъдство не бива да се превръщат в стандарт, затова Австрия се стреми да запази своите семейни ферми и малки производители.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.