1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Айтос получава над 30 млн. лв. за пречиствателна станция

Айтос получава над 30 млн. лв. за пречиствателна станция

Вече са внесени в МОСВ всички необходими документи

Над 30 млн. лв. по ОП „Околна среда" получава Айтос за изграждане пречиствателна станция. През тази седмица кметът Евгени Врабчев ще подпише договор с екоминистъра Нора Караджова.

"Този договор е изключителен успех за Айтос, като се има пред вид, че проектът за пречиствателна станция стои като нерешен проблем пред местните власти от поне две десетилетия. Изграждането на съоръжението ще окаже силно положително влияние върху подобряване на качеството на околната среда в района по компонент "води", твърдят местните еколози.

В края на август 2010 година общината получи покана от МОСВ с указания за кандидатстване за директно предоставяне на безвъзмездната помощ по процедура „Подготовка и изпълнение на проекти за подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в агломерации над 10 000 жители", припомнят от общината.

В края на февруари т.г. в Айтос пристигна официалното решение на Управляващия орган по Оперативна програма „Околна среда", с което айтоското проектно предложение е одобрено за директно предоставяне на безвъзмездната помощ. Бенифициент е община Айтос, а ВиК - Бургас е асоцииран партньор по проекта. Вече са внесени в МОСВ всички необходими документи - приложения към договора за безвъзмездна помощ и към споразумението за подготовка на инвестиционния проект. След като договорът бъде подписан, ще започват процедурите по дейностите, заложени в проекта.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.