1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. БАБХ бракува 54 килограма храни при извънредните проверки за Студентския празник

БАБХ бракува 54 килограма храни при извънредните проверки за Студентския празник

Едно заведение на територията на ОДБХ, Кюстендил е с временно преустановена дейност

Българската агенция по безопасност на храните извърши над 400 проверки на обекти и бракува над 54 килограма храни при извънредните проверки за студентския празник. Едно заведение за обществено хранене на територията на Областна дирекция по безопасност на храните, град Кюстендил е с временно преустановена дейност, поради неспазване на санитарно-хигиенните изисквания.
 
Проверявани бяха заведения за обществено хранене, хотели и хотелски комплекси, където се провеждаха тържества по случай празника. Най-честите нарушения, които инспекторите на Агенция откриха са предлагане на храни с изтекъл срок на годност, неспазване на температурния режим на съхранение на храните, пропуски в  системите за безопасност на храните, както и несъответствия по сградов фонд и оборудване. В резултат на констатирани нарушения са издадени 25 предписани и са съставени 6 акта за установяване на административно нарушение.
 
С началото на зимния туристически сезон, БАБХ започва и извънредни проверки в зимните курорти, които ще продължат до края на месец февруари. Превантивно инспектори към Агенцията по безопасност на храните провеждат срещи с бизнеса, където разясняват какви са били най-често срещаните нарушения през изминалата година и набелязват мерки и действия, за да се минимализират рисковете от хранителни инциденти през сезона.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.