1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. БАБХ покани на работа студентите по Ветеринарна медицина от Лесотехническия университет

БАБХ покани на работа студентите по Ветеринарна медицина от Лесотехническия университет

Студентите научиха за дейността на Националния диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт

По инициатива на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) бе проведена среща със студентите в пети курс от факултета по Ветеринарна медицина в Лесотехническия университет (ЛТУ) в София. Представители от агенцията запознаха младите си колеги със структурата на БАБХ и с възможностите за работа и кариерно развитие, които предлага държавната структура.

„Имаме нужда от вас, младите лекари, във всяко едно звено в БАБХ. Заповядайте да видите лично каква е работата в Централно управление. Искаме да сме като отворена книга за вас.“ – с тези думи заместник изпълнителният директор д-р Ангел Мавровски приветства и покани студентите да се запознаят с функциите на Агенцията по храните.

Освен с представяне на ежедневните работни процеси и дейности, интересът на младите лекари бе провокиран с някои от последните случаи на огнища на заболявания по животните, с които Агенцията се е справяла и ликвидирала в последните месеци. Работата на терен и сблъскването „на живо“ с болестите по животните се оказа онова, което най-силно вълнува студентите.

Не бе пропусната и огромната роля на научната и лабораторната дейност, които са част от структурата на БАБХ. Студентите научиха за дейността на Националния диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт (НДНВМИ) и за тясната взаимовръзка между научната и изследователската работа с практиката на ветеринарния лекар.

Д-р Ангел Мавровски пое личен ангажимент задължителните стажове на студентите в Областните дирекции по безопасност на храните да преминат по възможно най-полезния за тях начин, наситени с практически и теренни занятия, чрез които не само да се затвърдят знанията от университета, а и да се положат основите на една интересна бъдеща практика на ветеринарен лекар.

Ползотворната среща със студентите от Лесотехническия университет беше осъществена с любезното съдействие на декана на Факултета по Ветеринарна медицина доц. д-р Красимира Генова. Агенцията по храните благодари за посрещането и желае успех на випуска.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.