1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Български фермерски съюз ще си партнира с френски организации

Български фермерски съюз ще си партнира с френски организации

Български фермерски съюз ще обменя информация със сдруженията и ще ползва техния опит за коопериране, защита на местното производство и насърчаването на износа

Български фермерски съюз (БФС) започва да си партнира с най-големите френски земеделски организации. Георги Стоянов (председател на БФС) и Преслав Борисов (член на УС) се срещнаха с ръководствата на 5 френски сдружения по време на изложението "Международен земеделски салон" в Париж. Те разговаряха с France AgriMer (Националната служба на Франция за селскостопански и морски продукти), Intercereales - междусекторна организация за зърно, Interfel - междусекторна организация за плодове и зеленчуци, Anvol and CFA междусекторна организация за пилешко месо и яйца, и Interbev - за производство на месо.

Български фермерски съюз ще обменя информация със сдруженията и ще ползва техния опит за коопериране, защита на местното производство и насърчаването на износа. „Сътрудничеството ни е важно за укрепване на връзките между земеделските производители на България и Франция, както и за съвместни инициативи за защита и популяризиране на местната продукция“, заяви Георги Стоянов, председател на БФС. Освен това ще се реализират съвместни проекти и участия в събития.

Преслав Борисов допълни, че с партньорствата ще се създадат връзки на европейско ниво за растеж и развитие на земеделието.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.